Poleć znajomemu

Zasady przydzielania posiłków profilaktycznych

Zasady przydzielania posiłków profilaktycznych

Rozpoczął się właśnie okres zimowy (1 listopada do 31 marca). W związku z tym pracodawcy muszą zapewnić pracownikom posiłki profilaktyczne, m.in. jeżeli pracownicy ci,w tym czasie,wykonują prace na otwartej przestrzeni, związane z wysiłkiem fizycznym, powodującym w ciągu zmiany roboczej określony wydatek energetyczny organizmu. Zobacz, jak możesz obliczyć wydatek energetyczny i sprawdzić, którym pracownikom musisz zapewnić posiłek profilaktyczny.

Korzyści 

Ten tekst pozwoli Ci:

  • Określić stanowiska pracy, na których musisz zapewnić pracownikom posiłki profilaktyczne

  • Poznać metody obliczania wydatku energetycznego

  • Prawidłowo określić zawartość posiłku profilaktycznego

Pozostało jeszcze 95 % treści

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

Nie jesteś jeszcze użytkownikiem Portalu BHP?
Już teraz zamów pełny dostęp do:

  • ponad 3400 porad ekspertów
  • 100 gotowych do wypełnienia wzorów dokumentów
  • 200 gotowych materiałów szkoleniowych dla różnych grup pracowników
  • możliwości zadawania pytań ekspertom i otrzymywania indywidualnych odpowiedzi na swoje pytania
  • opracowań dokumentacji oceny ryzyka zawodowego na różnych stanowiskach pracy.

Z Portalem BHP jesteś zawsze na bieżąco z przepisami bhp, jednocześnie oszczędzasz swój cenny czas i pieniądze.

Kup dostęp do portalu »

Adres e-mail lub login:

Hasło:

Nie pamiętam hasła

Jeżeli nie jesteś zarejestrowanym użytkownikiem portalu, możesz wykupić jednorazowy dostęp do wybranego dokumentu.