Lista kontrolna dla zakładu gastronomicznego
W zakładach gastronomicznych eksploatowane są niebezpieczne maszyny, urządzenia i narzędzia ręczne. Dlatego zaleca się, aby szczególnie w małych zakładach gastronomicznych, czyli zatrudniających do 5 pracowników, przeprowadzać częstą kontrolę stanu bhp. Najlepiej aby przeprowadzał ją pracodawca, wspólnie z osobą, której powierzono wykonywanie zadań służby bhp. Aby ułatwić to zadanie przygotowaliśmy przykładową listę kontrolę gotową do wykorzystania w zakładzie gastronomicznym. W zależności od sytuacji w firmie można skorzystać z całej listy lub jedynie wybranych bloków tematycznych.
Pozostało jeszcze 99% treści
Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.
-
Aktualne informacje o zmianach w prawie i ujednolicone akty prawne (24h/dobę)
-
Baza ponad 5 000 porad prawnych i artykułów o tematyce BHP
-
Gotowe do wykorzystania rozwiązania, które możesz wdrożyć także u siebie
-
Poczucie bezpieczeństwa podczas podejmowania codziennych decyzji