Sklep
Od 25 października 2014 r. obowiązuje nowe rozporządzenie Ministra Infrastruktury i Rozwojuz 19 września 2014 r. w sprawie ramowych programów szkoleń dla pracowników sektora gospodarki morskiej innych niż marynarze oraz wzorów dokumentów potwierdzających szkolenie (Dz.U. poz. 1378).
Mamy sezon urlopowy i oczywiście oznacza to wzmożone zapotrzebowania na pracowników sezonowych. Szczególnie w miejscach atrakcyjnych turystycznie potrzebni będą pracownicy sezonowi do małych punktów gastronomicznych typu lodziarnie, smażalnie ryb czy punktów z goframi bądź hot-dogami. Należy przy tym pamiętać, że pracownika sezonowego w małej gastronomii też trzeba przeszkolić w zakresie bhp.
Waldemar Kluchaspecjalista ds. bezpieczeństwa pracy
Obserwuj nas
2023 © Wiedza i Praktyka sp. z o.o.
Copyright © 2023 Wszelkie prawa zastrzeżone