Poleć znajomemu
Wydawanie posiłków profilaktycznych pracownikom przy wzmożonym sezonowym obciążeniu

Pytanie:
W rozporządzeniu w sprawie profilaktycznych posiłków i napojów napisane jest: "posiłki i napoje wydawane są pracownikom w dniach wykonywania prac uzasadniających ich wydawanie." Jak to rozumieć? Na jakiej podstawie określić, czy w danym dniu wydawać posiłki, jeśli obliczyliśmy wydatek energetyczny, a wzmożone obciążenie jest sezonowe? Czy muszę powtórzyć badanie wydatku energetycznego poza sezonem wzmożonej pracy?
Autor:
Halina Góralska
Uzyskaj dostep do Portalu
BHP a wraz z nim:
- Aktualne informacje o zmianach w prawie i ujednolicone akty prawne (24h/dobę)
- Baza ponad 5 000 porad prawnych i artykułów o tematyce BHP
- Gotowe do wykorzystania rozwiązania, które możesz wdrożyć także u siebie
- Poczucie bezpieczeństwa podczas podejmowania codziennych decyzji
Jeśli posiadasz już konto
zaloguj się:
Jeżeli nie jesteś zarejestrowanym użytkownikiem portalu, możesz wykupić jednorazowy dostęp do wybranego dokumentu.
Płatność PayU19.00 zł netto
23.37 zł brutto
Płatność SMS
25.00 zł netto
30.75 zł brutto