Ocena ryzyka zawodowego na stanowisku pracy piekarza

Lesław Zieliński
17.12.2018AKTUALNE

Przedstawiamy przykład oceny ryzyka zawodowego na stanowisku pracy piekarza, dokonanej metodą matrycy ryzyka wg Polskiej Normy, PN-N-18002:2011 Systemy zarządzania bezpieczeństwem i higieną pracy – Ogólne wytyczne do oceny ryzyka zawodowego, z wykorzystaniem skali 3-stopniowej. Pamiętaj jednak, że jest to tylko przykład, który przedstawia określone wzorce postępowania. Każda ocena ryzyka zawodowego jest procesem indywidualnym i musi uwzględniać autentyczne, realne warunki pracy i zagrożenia na określonym stanowisku pracy w danej firmie. Jednak prezentowany materiał z cała pewnością ułatwi przeprowadzenie oceny ryzyka zawodowego na stanowisku pracy piekarza.

Pozostało jeszcze 95% treści

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

Uzyskaj dostęp do Portalu BHP a wraz z nim:

• Aktualne informacje o zmianach w prawie i ujednolicone akty prawne (24h/dobę)
  • Baza ponad 5 000 porad prawnych i artykułów o tematyce BHP
  • Gotowe do wykorzystania rozwiązania, które możesz wdrożyć także u siebie
  • Poczucie bezpieczeństwa podczas podejmowania codziennych decyzji

Jeśli posiadasz konto zaloguj się

Adres e-mail:

Hasło

Nie pamiętam hasła

Jeżeli nie jesteś zarejestrowanym użytkownikiem portalu, możesz wykupić
jednorazowy dostęp do wybranego dokumentu.

Płatność PayU
29.00 zł netto (35.67 zł brutto)

Płatność SMS
29 zł netto (35.67 zł brutto)

Autor
Lesław Zieliński
Od 1997 roku zajmuje się tematyką oceny ryzyka zawodowego, zarządzania bhp, pracy służby bhp. Były główny inżynier zarządzania bezpieczeństwem pracy w KGHM Polska Miedź SA - O/ZG ”Lubin” . Rejestrowany audytor pomocniczy SZBP wg ISRS. Autor wielu opracowań kart oceny ryzyka zawodowego, instrukcji i programów szkoleń bhp dla różnych stanowisk pracy w przemyśle i usługach. Prowadzi szkolenia otwarte oraz dedykowane z zagadnień bhp.