Poleć znajomemu

Parametry użytkowe noży

Pytanie:


Pracownik uległ wypadkowi przy pracy. Wykonywał czynności przy użyciu zwykłego noża za pomocą którego mocno się skaleczył. Jak sprawdzić, czy nóż był odpowiedni do wykonywania tego typu czynności? Czy noże powinny cechować się jakimiś specjalnymi wymaganiami np. powinny posiadać znak CE? Był to zwykły nóż kuchenny , a prace nim wykonywane należą do prac przemysłowych.

Pozostało jeszcze 84 % treści

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

Nie jesteś jeszcze użytkownikiem Portalu BHP?
Już teraz zamów pełny dostęp do:

  • ponad 3400 porad ekspertów
  • 100 gotowych do wypełnienia wzorów dokumentów
  • 200 gotowych materiałów szkoleniowych dla różnych grup pracowników
  • możliwości zadawania pytań ekspertom i otrzymywania indywidualnych odpowiedzi na swoje pytania
  • opracowań dokumentacji oceny ryzyka zawodowego na różnych stanowiskach pracy.

Z Portalem BHP jesteś zawsze na bieżąco z przepisami bhp, jednocześnie oszczędzasz swój cenny czas i pieniądze.

Kup dostęp do portalu »

Adres e-mail lub login:

Hasło:

Nie pamiętam hasła

Jeżeli nie jesteś zarejestrowanym użytkownikiem portalu, możesz wykupić jednorazowy dostęp do wybranego dokumentu.

Kategorie