Pytanie: Jak prawidłowo przeprowadzić ocenę ryzyka zawodowego wywołanego czynnikami szkodliwymi? »
Pytanie: Jak dokonać oceny zagrożeń na stanowisku pracy pracownika fizycznego konserwatora w oczyszczalni ścieków? »
Pytanie: Jak eliminować lub ograniczać ryzyko zawodowe wynikające z pracy z czynnikami chemicznymi, takim jak alkohole? »
Pytanie: Przy jakiej minimalnej i maksymalnej temperaturze otoczenia można zatrudniać pracowników na otwartym terenie? »
Pytanie: Jak powinna być oznakowana odzież ostrzegawcza? »
Pytanie: Jakie informacje i dokumenty są niezbędne do wstępnej oceny ryzyka zawodowego? Gdzie ich szukać? »
Pytanie: Czy inspektor ds. bhp. świadczący usługi dla firm, gdzie pracownicy są zatrudnieni w terenie, musi na przykład co tydzień oceniać dla nich ryzyko zawodowe? »
Pytanie: Kto powinien dokonywać oceny ryzyka zawodowego w małej firmie, a kto w dużym, wielowydziałowym zakładzie pracy? »
Pytanie: Jak często aktualizować oceny ryzyka zawodowego na danych stanowiskach w firmie? »
Pytanie: Komu należy zlecać badania i pomiary czynników szkodliwych dla zdrowia w środowisku pracy? »
Artykuły powstały przy współpracy ekspertów firmy Raw-Pol
Obserwuj nas
2023 © Wiedza i Praktyka sp. z o.o.
Copyright © 2023 Wszelkie prawa zastrzeżone