Pytania i odpowiedzi
Ocena ryzyka zawodowego i opis stanowiska pracy konserwatora urządzeń chłodniczych
Pytanie: Jak dokonać oceny ryzyka zawodowego i opisu stanowiska pracy konserwatora, pracującego w zakładzie przemysłu mięsnego, przetwórstwa rolno-spożywczego lub chłodni składowej i zajmującego się stacjonarnymi urządzeniami chłodniczymi, w których czynnikiem chłodniczym jest amoniak? »
Wysokość dojścia do stanowiska pracy
Pytanie: Czy do stanowisk pracy położonych na różnych poziomach ma zastosowanie § 47 ust 1 rozporządzenia w sprawie ogólnych przepisów bezpieczeństwa i higieny pracy stanowiący, iż do każdego stanowiska pracy powinno być zapewnione bezpieczne i wygodne dojście, przy czym jego wysokość na całej długości nie powinna być mniejsza w świetle niż 2m? »
Bezpiecznie w pracyWięcej
Artykuły powstały przy współpracy ekspertów firmy Raw-Pol